Travel & Tips Destinations Blogs Bucketlist Get Social

Traveling every month? Onze tips & tricks

december 29, 2021 ~ @byMaite

De meest gestelde vraag is hoe wij er als 2 werkende mensen in slagen om elke maand te reizen. Financieel maar ook hoe regelen we dat met het werk? Al onze tips & tricks delen wij graag met je.

Hoe doen jullie dat, elke maand reizen? Wellicht de meest gestelde vraag via onze Instagram ๐Ÿ™‚ Wij postten hierover al meerdere blogs & sommen de meeste gebruikte tips van ons hier voor je op.

Maak 1 januari meteen je agendaplanning slim.
Jij hebt op het werk vast wel brugdagen, vaste vakantiedagen, collectieve sluiting, vrij te nemen verlof, … 1 januari maken wij onze planning op voor het ganse jaar waarbij wij vrij te nemen verlof altijd laten aansluiten aan vrije dagen die sowieso vast staan, zoals bv. ook de feestdagen. Elke vrije verlofdag die we kunnen inplannen wordt gekoppeld aan een vakantie. Geen enkele vrije dag houden wij beschikbaar voor recup. Dus heb je 21 dagen, plan die 21dagen dan heel slim in. Door ze 1 januari meteen te blokkeren zorg je er fysiek voor dat jij weet wanneer je terug op vakantie kan & zorg je er ook voor dat eventuele collega’s niet met deze dagen lopen gaan ๐Ÿ˜‰

Kortbij trips.
Elke maand reizen wilt niet zeggen dat je elke in Costa Rica moet zitten. Een tripje naar Brugge of Valencia is ook een vakantie.

Neem je tijd.
Een trip plannen neemt tijd in beslag. Tijd om alle reismogelijkheden te bekijken & prijzen te vergelijken. Misschien komt het wel voordeliger uit om te reizen via boot ipv per โœˆ๏ธ? Als dat je doet besparen op je budget, waarom niet dan.

Stel een budget vooraf.
En vooral, hou je hieraan. Maak een jaarbudget wat je wil/kan besteden aan reizen & splits dit nadien op. Wij hebben een strikt budget voor kleine trips (binnen Europa) maar ook voor de grotere. Zo is ons budget voor vluchten binnen Europa altijd -50โ‚ฌ (heen + terugvlucht). Wij overschrijden ons budget nooit! Wat het ons mogelijk maakt om elke maand te kunnen reizen.

Kies je prioriteiten.
Reizen kan goedkoper dan je misschien wel denkt. Een luxueus huis kopen, een prachtig zwembad hebben, wekelijkse bezoekjes aan je favo restaurant, met een prachtige wagen rondrijden (misschien wel 2), uitgaan & shoppen zijn vaak veel duurder dan reizen. Wij maakten er voor ons de prioriteit van om onze centjes te spenderen in onze prachtige reizen ipv al het bovenstaande. Dus kies wijs ๐Ÿ˜‰

Klus jij al bij?
Als je 1x per week 50โ‚ฌ bijverdiend door misschien een voormiddag ergens te helpen dan spaar je op jaarbasis makkelijk 2600โ‚ฌ dat je extra kan besteden aan reizen. Voor 2600โ‚ฌ kunnen wij wel enkele leuke reizen inplannen hoor.

Spaar je munten.
Klinkt zoย lame maar het is iets erg effectief. Wij betalen overal met briefjes. De munten die wij krijgen in ruil gaan elke week weer in onze spaarpot. Hier komen we niet aan. Je zou er versteld van staan hoeveel je op een jaar sparen kan. Elk jaar gebruiken wij deze spaarpot voor onzeย roadtrip die we doen met onze zelf omgebouwde camper. Is het geld op, dan keren we terug. Hier vind je trouwens een leuke tour in onze “camper” ๐Ÿ˜‰

Skip cadeautjestijd.
Vorige kerst was de eerste kerst dat wij elkaar een cadeautje gaven. Moet wel 10jaar geleden zijn! Klopt want wij skippen altijd cadeautjestijd. We skippen Valentijn, Kerstmis & ook het vieren van ons x-aantal jaren samen zijn. We telden uit wat we het voorbije jaar al aan cadeautjes hadden uitgegeven & besloten voor dit budget elkaar met onze verjaardag een reis cadeau te doen. Hetzelfde budget maar anders besteed.

Gebruik de “overal modus” van Skyscanner.
Waar de meeste mensen een vlucht zoeken naar een bestemming waar zij heen willen kiezen wij gewoon de goedkoopste vlucht beschikbaar volgens de periode die wij vrij zijn. Kies de luchthaven waar je wilt vertrekken & duidt als bestemming “overal” aan. Zo krijg jij de goedkoopste vluchten beschikbaar voor die datum. Zo reisden wij al naar Polen voor slechts 12โ‚ฌ heen & terug!

Of zet een alarm op Skyscanner.
Je wilt toch naar een specifieke bestemming heen maar het is echt te duur. Op Skyscanner kan je een alarm instellen dat je op de hoogte brengt als de prijzen dalen.

Maak gebruik van error fares.
Dit zijn fouten in prijsberekeningen van bv. vliegtickets. Via google kan je je aanmelden voor sites of kan je zelf op zoek gaan naar error fares. Wij hebben zo Canada geboekt voor 50โ‚ฌ heen & terug. Wellicht moest dit 500โ‚ฌ zijn maar een foutje in de site liet ons niet wachten ๐Ÿ™‚

En spaar miles.
Miles is een beloningssysteem dat toegewezen wordt door luchtvaartmaatschappijen waarbij jeย Miles (of ook wel puntenย genaamd) krijgt per vlucht die je bij hun boekt. Je kan deze opsparen & inruilen voor een upgrade naar business. Maar doe zoals ons, gebruik ze voor een gratis vlucht nadien! Boek 9 maanden voorheen.

Boek 9maanden op voorhand je vliegtuigticket.
Dan zijn vliegtuigtickets naar verre bestemmingen over het algemeen het goedkoopste. Zo bracht Emirates ons naar de Filipijnen voor 125โ‚ฌ !!

En boek ook tijdens een hittegolf.
Klinkt zo gek maar als er in Belgiรซ of Nederland een hittegolf is dan dalen de prijzen enorm.

Code oranje of rood, boeken maar!
Wanneer een land een kleurcode kreeg waarbij het niet aangewezen om er naartoe te reizen (door bv. corona) ga je merken dat de tickets & hotels er vaak drastisch dalen. Let wel op dat het nog steeds veilig is om er te vertoeven & je zonder veel problemen terug geraakt. Op de site van diplomatie Belgiรซ vind je alle informatie. Lees meer hierover in onze uitgebreide blog.

Als het kan… Reis buiten schoolvakanties.
Want die periode is echt wel beduidendย duurder. Wil je dan toch op reis, kies er dan voor om op een goedkopere manier te reizen, zoals met je eigen wagen.

Check eens Voyage Privรฉ.
Want wij hebben er hele goede ervaringen mee & scoorden er al fantastische deals! Een uitgebreide blog vind je hier.

All in vakanties zijn duur.
Maar wil jeย toch zo een vakantie plannen, boek dan je all in, ter plekke in het hotel zelf. Scheelt je vaak heel wat in vergelijking met het reisbureau. Zo een vakanties zitten er voor ons overigens trouwens nooit tussen want dan zou elke maand reizen financieel niet mogelijk zijn voor ons.

Een swim up room for free.
Want hey hou je van luxe dan wil je deze tiphttps://www.bymaite.com/traveltip/swim-up-room-for-free/ zeker niet missen ๐Ÿ˜‰

 

Hopelijk ga je meteen aan de slag & kan je heel wat deals scoren. Onze 10 no nonsens tips die we ook deelden op het Vakantiesalon kan je trouwens hier nog herbekijken : https://www.youtube.com/watch?v=801hhcGUY28

Veel reisplezier, Maite & Dieter

Laat een reactie na

Let's get social

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.