Travel & Tips Destinations Blogs Bucketlist Get Social

Code oranje of rood? Boeken maar

september 19, 2020 ~ @byMaite

Een nieuwe super easy traveltip waar je misschien nog niet aan gedacht had, maar hij leverde ons al giga deals op! Dat delen we natuurlijk graag met jou

Sinds de Corona ook in België doorbrak , was zo rond maart 2020, hebben ook wij noodgedwongen enkele tripjes in het water zien vallen. April Dublin, in mei stond Londen op de planning & in juni gingen wij mee op huwelijksreis met onze travel besties naar Zuid Afrika. Heel de wereld op zijn kop & al zeker alle zaken die noodgedwongen moesten sluiten. Maar ook niet te vergeten de reisindustrie die het nu nog steeds erg moeilijk heeft. We waren dan ook bij de eersten toen in juli de Europese grenzen weer heropenden & reizen enigszins weer mogelijk was. In juli trokken we met onze self converted mini camper richting Kroatië waar we een prachtige roadtrip deden doorheen het ganse land. 

Op dat moment kreeg Kroatië code oranje. Met die periode gemiddeld slechts 40 besmettingen per dag hadden we het gevoel dat we in Kroatië veiliger waren dan dat we ooit in België hadden kunnen zijn. Dat toen al weer naar een 1000tal per dag afstevende. Bovendien was er in Kroatie ook amper toerisme. Maar wat ons ook erg opviel was dat hoe meer Kroatië in een slecht daglicht werd geplaatst, hoe goedkoper de hotels op booking.com werden. Desondanks wij in onze wagen sliepen wilden we de laatste 4 dagen op hotel spenderen om even tot rust te komen. We scoorden onze eerste “Corona deal” & boekten een resort voor slechts 200€ eten inbegrepen, via deze site.

We dachten, hey misschien zit hier wel iets in & ik besloot op long term te kijken. Op dat moment begon Griekenland de eerste tekenen van oranje zones te krijgen. Zakynthos wilden we al lang zo graag heen… En effectief, ook daar stonden heel wat hotels drastisch afgeprijsd. We boekten een mega deal! Slechts 1000€ voor een swim up room in het waanzinnige luxueus boetiek hotel, met restitutie & zonder vooraf betaling. We hadden al eerder hiervoor gekeken wat toen altijd rond de 3000€/pp zat, onbetaalbaar voor ons.

Ibiza, zelfde verhaal. Spanje vertoonde rode zones net zoals Mallorca. We scoorden een mooie deal maar ondertussen werd Ibiza rode zone. Deze vakantie hebben we jammer genoeg moeten annuleren, kostenloos. But hey, that’s the part of the risk 🙂

Ditzelfde geldt voor ver weg bestemmingen. Volgend jaar zijn Maite & ik 15jaar samen. Dat willen we vieren met een jubileum tripje naar Frans Polynesië of iets soortgelijks. Een 14dagen verblijf in een 5***** hotel met water bungalows scoor je al tegen 52% korting!

Nu 14 dagen voor ons in 1 hotel is te lang & 5000€ way over budget 😁 Maar soortgelijke deals vind je ook terug in andere prijsklasse’s. En vergeet ook niet voor vluchten te kijken want ook hier komt dit fenomeen terug. Voor 825€ vlieg je heen & terug naar Frans Polynesië & voor 607€ zit je in Sydney, Australië. Beide letterlijk de andere kant van de wereld dus!

Het vraagt even zoekwerk & dus ook wat tijd maar giga deals scoor je natuurlijk nu. Bovendien steun je op die manier toch ook een beetje het buitenlandse toerisme die het ontzettend zwaar hebben. Wij zijn fan van staycations maar als iedereen in België een staycation aan de kust boekt kan je je wel inbeelden dat dit misschien ook niet de veiligste plek is om te verblijven.

En zo zitten wij hier nu momenteel in Tenerife. Tenerife staat in oranje zone (verhoogde waakzaamheid dus) & bleef oranje zone toen er vorige woensdag weer nieuwe updates kwamen. Die avond omstreeks 22u vonden we een deal op de Tui site waardoor we de ochtend nadien voor nog geen 500€ besloten te vliegen & we nu verblijven in HB, vluchten & bagage inbegrepen! Kan slechter voor een weekje weg he 😉 Bovendien is het hier super rustig & doen ze er hier alles aan om het zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Hopelijk heb je iets aan deze tip & scoor je wel je droomvakantie. Zorg wel dat wat je boekt altijd kostenloos annuleerbaar is moest je toch niet naar die bestemming kunnen vliegen. Als je onze tip handig vindt, deel hem dan zeker op je Instastory of Facebook want #sharingiscaring he 😉

Groetjes Dieter & Maite

Laat een reactie na

Let's get social

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.