Travel & Tips Destinations Blogs Bucketlist Get Social

Moskou de ideale winterbestemming

Bekijk bestemming Moscow met pins!

december 5, 2019 ~ @byMaite

Ben je op zoek naar een leuke winterbestemming & even geen zin om weer naar het geliefkoosde skigebied te trekken? Probeer eens een midweek Moskou. Ik geef je 9redenen waarom het op je bucketlist moet staan & je zal het je niet beklagen!

Als koude & kille miljoenenstad lijkt Moskou geen voor de hand liggende keuze om de winterdagen door te brengen. Om nog maar te zwijgen van de VISA stress die je echt ruim op voorhand (liefst 1maand voorheen) kan opstarten. Maar toch besloten we er begin december 5dagen te spenderen & goh wat waren we verbaas van de pracht & praal deze stad te bieden heeft!

Winter wonderland

Om te beginnen kan ik mij die “koude” & “kille” wel voor ogen houden. De straten zijn breed, de gebouwen groot & grijs. Maar wanneer in de winterperiode alles versierd wordt met pracht & praal waan je je toch meteen in een andere sfeer. Het heel Rode plein wordt verlicht, de kerststalletjes bieden lekkere warme dranken & er is zelfs een grote heuse draaimolen & schaatsbaan op het gekende plein. Dit allemaal naast het prachtige verlichte GUM shoppingcenter. Prachtig!

Ondergronds verplaatsen

Ja Moskou is koud. Toen wij er waren viel er zelfs sneeuw maar je kan je lekker ondergrond verplaatsen met de metro. Overigens ook zo een bucketlist item want elke metrostop is een kunstwerk op zich. De metro van Moskou staat niet voor niets gekend als 1 van de bekendste & grootste netwerken ter wereld.

Prachtige historische wandeling

Want de gebouwen in Moskou zijn impressionant. Zo heb je uiteraard het Kremlin maar ook het sprookjesachtige Novodevichy klooster & Sint Basiliuskathedraal. Geen zin om te wandelen. Neem de hop on hop off bus dat je langs de groote highlights brengt & je meer vertelt over de geschiedenis van Moskou.

Comfy food

Rusland staat bij ons niet echt gekend als een culinair wallaha maar van comfy food gedurende de wintermaanden kennen ze wel alles! Zelfs de macarons zijn to die for!

Romantiek

‘s Avonds rondkuieren tussen de prachtige verlichting, doen! Maar een bezoekje aan het opera- & danstheater, the Bolshoi is ook een must go. Bestel wel je tickets tijdig op voorhand want het is kwasi altijd uitverkocht. En optioneel kan je ook een tour doen behind the scenes van dit gekende theater.

Shoppen

Yes Moskou is ook een shopping walhalla & alles bevindt zich hoofdzakelijk in shoppingmalls waardoor je lekker warm naar hartenlust je kan uitleven. Vergeet zeker geen bezoekje aan the GUM, het grootste shoppingcenter op het Rode Plein met alle gekende designershops & een originele foodcourt met authentieke streekproducten.

En relax

Want talrijke hotels hebben er een banya, ook wel een Russische stoomcabine genoemd om te herstellen na je kilometerslange shoppingtripje!

Ook voor hipsters

Want Moskou is aan een enorme opmars bezig. In de kelder van gebouwen vind je verdoken hippe cocktailbars, het Krasny Oktyabr, de voormalige chocoladefabriek, is dan weer de plek waar hippe jongeren zich eten & vermaken. Moskou staat ook gekend als 1 van de beste plekken voor underground party’s. Berlijn, Amsterdam & London, watch out. Moskou is coming!

& ook voor de kids

Daarnaast kan je ook makkelijk met de kids erheen. Ga zeker eens langs het Gorky park waar je in de winterperiode & gigantische prachtige ijspiste hebt dat een wirwar vormt van ijsbanen doorheen het park of het breng het bezoekje aan het Staatscircus van Moskou. Moskou, genieten dus!

Laat een reactie na

Let's get social

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.