Travel & Tips Destinations Blogs Bucketlist Get Social

Het mooiste winter wonderland: Lapland

Bekijk bestemming Lapland met pins!

augustus 28, 2018 ~ @byMaite

Een onvergetelijke trip naar het noorden van Europa, het echt koude winterwonderland, Lapland. Een bestemming die we nooit zullen vergeten! Wat jij daar zeker niet mag missen lees je in deze blog.

Allereerst, Lapland is natuurlijk geen land, het is een streek. Lapland strekt zich namelijk uit over het aller-noordelijkste gedeelte van Noorwegen, Zweden, Finland & Rusland. Januari 2013 wilden we daar de feestelijke inzet naar het nieuwe jaar doorbrengen & op 5dagen tijd zoveel mogelijk ervaren.

 

De 1e leuke ervaring was de luchthaven zelf. Omdat er bijna geen vliegers landen kan je gewoon lekker gezellig al genieten van de 1e sneeuw op …. de landingsbaan (!) Ik had geregeld voor Dieter dat er een sneeuwscooter naast de vlieger klaar stond om ons meteen te begeleiden naar het ijshotel. Speciale pakken kregen we aan (die we gedurende de hele vakantie mochten dragen om zeker geen koud te lijden) & we waren vertrokken…

Diezelfde tocht doe je dan ook best eens overdag. Dan sta je pas verstomd wat een prachtig natuur & eindeloos sneeuwwit uitzicht je hebt in Lapland.

 

Het ijshotel, natuurlijk ook niet overslagen. In Lapland vind je er talrijke & hier ga je echt heen voor te genieten van de eindeloze stilte. Je verblijft in een iglo op een bed van ijs. De temperatuur viel best wel mee, tegen de 3° aan. Klinkt vrij koud maar onder een warm deken was het best wel warm. 1 nadeel, voor de veiligheid te garanderen bleef de iglo’s verlicht dus misschien best ooglapjes meebrengen als je dat vervelend vindt?

 

De dag nadien zijn we meteen gaan snowboarden. Aan sneeuw geen gebrek! Uiteraard amper iemand op de piste, heerlijk dus! Maar wel zorgen dat je voor 15u beneden bent want dan is het al pik donker.

 

Ook een must, ijsvissen, een winterbbq & een avondwandeling met een zaklamp. Je hoort er enkel het gekraak van de sneeuw ! En een absolute must zijn de husky tochten natuurlijk die je er overal kan ervaren.

 

 

 

En als laatste kan je natuurlijk ook in een glazen iglo slapen. Ook al zo een onvergetelijke ervaring een nacht onder de sterrenhemel.

Veel sneeuwpret x Maite

 

Laat een reactie na

Let's get social

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.