Travel & Tips Destinations Blogs Bucketlist Get Social

Mijn 1e reisblog: Santorini

augustus 28, 2018 ~ @byMaite

Mijn eerste reisblog leidt ons naar Santorini Griekenland. In deze blog vertel ik je alles over mijn avonturen & geef ik je mijn persoonlijke hotspots … 

Mijn partner, Dieter & ik presteren gemiddeld 80 uur per week. Natuurlijk vinden we dat niet erg ! Zoals David Guetta het zo mooi verwoord : Work hard, play hard. Want buiten mijn werk is reizen onze 2e grootste passie. Jullie hebben toch al gemerkt dat onze #Blowouts genoemd zijn naar echte fashionsteden..  Maar net omdat we in de week nooit tijd hebben voor elkaar belonen we onszelf jaarlijks op enkele buitenlandse tripjes.

De wereld zien, verschillende culturen ontdekken & genieten van de prachtige fauna & flora. Schitterend toch? Ik ben bovendien ook een beetje opgegroeid in het buitenland, nl. in Spanje. & ik was 2weken oud toen mijn mama me al op de vlieger zette…. Ik heb het geluk op mijn jonge leeftijd (mag ik toch nog zeggen als 28jarige he 😉 ) toch al heel wat landen bezocht te hebben. Zo’n 40tal ruw geschat. Daarom volgt vaak de vraag voor reistips. Op vraag van jullie zal ik af & toe bloggen over mijn persoonlijke maar vooral ook fantastische reiservaringen !

–> MIJN EERSTE REISBLOG <3 #Santorini Griekenland. In 1 woord : WAUW . Na Lapland & Madagascar toch 1 van mijn mooiste reiservaringen.

Santorini staat bekend als 1 van de mooiste Griekse eilanden & dat is het ook ! Het landschap is grotendeels bepaald door de verschillende vulkaanuitbarstingen die het hele eiland onder een laag lava heeft bedolven. De ruwe vulkaangrond, de steile kliffen, de zwarte lavastranden en uiteraard de Caldera geven Santorini een uniek maar vooral ook romantisch landschap.

In Santorini vind je heel wat leuke boetiekhotels. Wij verbleven in zo’n hotel : San Antonio in Imerovigli. Dikke aanrader! Het uitzicht vanuit onze kamer was adembenemend om nog maar te zwijgen over het uitzicht vanuit het zwembad of de ontbijtplek. Het personeel was uiterst professioneel maar toch persoonlijk & super vriendelijk ! Verwacht natuurlijk geen animatieteam of luide beats. Dit is pure rust & romantiek.

 

Imerovigli is een perfecte uitvalsbasis om het eiland te ontdekken. Dat “ontdekken” kan je het beste doen met een quad. Voor slechts 30€ huur je een quad 24u verzekering incl. ! De wegen zijn niet moeilijk. Er is namelijk maar 1 hoofdbaan die je naar alle dorpen leidt.

Onder Imerovigli ligt Fira, de hoofdstad van Santorini. Hebben we dag 2 bezocht. Deze ligt op een 260m hoge klif. Heel gezellig om rond te wandelen ! Kleine straatjes, leuke winkeltjes (in de rotsen gebouwd!), bars, restaurants & discotheken. Hier meren ook de grote cruiseschepen aan. Je kan naar de haven wandelen via de trappen (pfff veel te veel, naar benden gaan is niets, maar weer naar boven…. !) , voor de luierikken is er ook een kabelbaan. (Soms vind ik het niet erg om een luierik te zijn…..)

Boven Imerovigli is er nog een leuker stadje : Oia. Het is een prachtig traditioneel rustig dorpje gekend om zijn zonsondergang. Hier kan je leuke boetiek hotels spotten vanop de promenade incl. hun infinity pools. Je vindt er ook weer erg gezellige winkeltjes terug(met wat meer merkkleding) & hier is die bekende foto van Santorini met de blauwe koepels getrokken. Het uitzicht hier is in 1 woord : adembenemend.

Hou je van strand, dan moet je naar de oostkust richting Kamari. Hier vind je een 2km lang zwart lavastrand. Of naar het gekende rode strand in het zuiden.

Maar het meest onverwachte is als je met de quad nog voorbij Oia rijdt langs de hoofdbaan. Helemaal op het einde (letterlijk want hier stopt de straat op het uiterst noordelijke punt van Santorini) kom je beneden aan een heel klein haventje uit, Amoudi genaamd. Hier vind je een 10tal visrestaurantjes onder de klif. Enorm gezellig & vooral overheerlijk ! Verschiet niet van de grote inktvissen die er hangen te drogen aan de wasdraad 🙂

Wij hebben het 2e restaurantje uit de rij gekozen (de naam ontgaat me). Hier hangt de inktvis al te drogen…. De lekkere zeebaars kwamen ze aan tafel voor ons snijden & na het afrekenen kregen we geheel onverwachts ook nog een dessertje van het huis. Loukoumades , traditionele smoutebollen met honing kaneel & een bolletje vanilleijs !! Hmmm daar ging men dieet….

Als laatste van onze 5 daagse reis naar Santorini bezochten we de vulkaankraters. Nea Kameni is de grote, nog steeds actieve vulkaan. Geen nood, ze schatten een volgende uitbarsting binnen een 200tal jaar. Vanuit ons hotel zag je hem al liggen. Heel leuk om eens te zien & de oorsprong van Santorini te ontdekken maar vergeet geen gesloten schoenen & water tijdens deze tocht ! Het is een fikse wandeling naar de top & de temperatuur kan er oplopen tot 50graden.

Aan de bijvulkaan Palea Kameni kan je gaan zwemmen in de zwavelbaden & zie je een huisje aan de haven staan. Dit eiland heeft nl. 1 inwoner, een volwassen man samen met zijn hond, geiten en kippen.

Op het kleine eilandje Thirassia dat ook aan die vulkanen ligt kan je in de oude haven (verwacht er niet te veel van) in restaurant Jack de beste fetakaas eten van de hele wereld ! Echt waar ! Dieter eet normaal geen feta, zijn bord was deze keer helemaal leeg, nog voor het mijne !

Na 5dagen zat het erop voor ons. Terug naar de vlieghaven richting … de volgende bestemming. Daar vertel ik jullie volgende week alles over !

Deze reis boekten we bij Nancy, van het Jetair reiscenter in Bekkevoort. Zij kan je ook verder helpen met al je praktische vragen omtrent deze prachtige reis & fantastische hotel.

Hopelijk ben je wat met mijn tips. Ben je van plan om Santorini te boeken & heb je wat persoonlijke vragen. Mail mij gerust : info@bymaite.com

Al je vragen zijn welkom

Veel reisplezier x Maite

Laat een reactie na

Let's get social