Travel & Tips Destinations Blogs Bucketlist Get Social

Ischgl or Borovets? Who does it best?

Bekijk bestemming Bulgaria met pins! Bekijk bestemming Austria met pins!

februari 11, 2020 ~ @byMaite

Het is elk jaar weer aftellen & uitkijken naar een nieuwe sneeuwvakantie. Hoewel wij echte zonliefhebbers zijn heeft een wintervakantie toch ook echt iets romantisch. We vergelijken 2 totaal verschillende skigebieden voor jou zodat jij de keuze kan maken, who does it best… Ischgl of Borovets?

Where?

Ischgl is een gekend skigebied in het westen van Oostenrijk op een goeie 800km van België vandaan. Met de wagen ben je er op een 10tal uur of kan je ook vliegen op Innsbruck & een taxi nemen richting Ischgl zelf.

Borovets is dan weer, een voor velen, onbekend skigebied in Bulgarije. Rijden is misschien wat ver (2200km van Brussel vandaan) maar de luchthaven van Sofia is een perfect uitgangspunt, op slechts 70km gelegen van Borovets zelf.

Ski of après ski?

Beide skigebieden hebben fantastische skipistes. Alleen verschillen ze heel erg in oppervlakte. Zo beschikt Ischgl over meer dan 239km officiële skipistes verspreid met 45kabelbanen. In vergelijking met Borovets dat slechts over 58km officiële skipiste beschikt. Daarom is Borovets minder geschikt voor geoefende skiërs. Muv moest je een daguitstap of weekend in Borovets verblijven

Voor après ski moet je absoluut in Ischgl zijn. Talrijke bars, party’s, discotheken, zelfs op de skipistes. In Borovets vind je enkel bars onderaan de piste & natuurlijk niet in het aantal van Ischgl. Desondanks was er elke avond wel iets te beleven & gingen de feestjes tot laat in de nacht verder. En niet te vergeten zijn de prijzen in Borovets vaak maar 1 vierde van de prijzen in Ischgl.

Sneeuwpret verzekerd?

In Ischgl heb je skimogelijkheden tussen december & april. Wil je de dalafdaling tot het dorp kunnen doen, ga dan voor eind maart. De sneeuwpret in Borovets is korter. Wij raden aan tussen eind december & begin maart te gaan.

Hoe zijn de skipistes?

Ischgl heeft veel brede skipiste met veel verzichten. Maar liefst 238km officiële skipistes & ook heel wat off piste mogelijkheden. Groene pistes zijn er niet maar voldoende blauw & vooral rode pistes. Er is ongeveer een 34km zwarte piste voor de durvers.

Borovets heeft slechts 58km skipiste maar heeft dan wel een prachtige groene skipiste voor beginners. Ook de blauwe, rode & zwarte skipistes zijn prachtige slopes tussen de bomen.

De skipistes in Borovets zijn natuurlijk veel rustiger dan in Ischgl maar omdat ze in Ischgl soms erg breed zijn ervaar je niet altijd het verschil.

Where to stay?

Albona hotel in Ischgl

In Ischgl heb je een zeer groot aanbod van hotels & appartementen. Maar natuurlijk omdat het een gekend skigebied is gaat dit ook gepaard met de nodige prijsklasse’s voor weinig luxe. Wij verbleven in het Albona hotel. Een typisch Oostenrijks 4**** hotel in de dorpskern van Ischgl met zelfs een kleine spa. Hoewel de ligging voor Ischgl zeer goed is, is het wel een 500m wandelen naar de kabelbaan.

Rila hotel in Borovets

In Borovets verbleven wij in het Rila hotel. Het Rila hotel ligt in de kern van Borovets, onderaan de skipiste. Je hoeft je niet te verplaatsen, de kabelbaan ligt gewoon voor je hotel. En daarom is dit hotel de uitgelezen plek om te verblijven tijdens je skiverlof hier. Ze hebben ruime moderne kamers waarvan de helft met uitzicht op de slopes & zelfs een heerlijke spa, incl binnenzwembad!

En buiten skiën?

Ischgl heeft een dorpje, ongeveer 3x zo groot als Borovets met wat winkels, restaurants, bars, … Voor echt shopplezier moet je voor in Innsbruck zijn maar dat is natuurlijk wel anderhalf uur rijden. December 2022 opent er wel een meer dan 4000m² groot super-de-luxe spa complex Silvretta genaamd. En buiten skiën zijn er natuurlijk ook fantastische hikeroutes, toboggan runs, kan je er paardrijden, …

Borovets heeft kwasi geen shopplezier, hiervoor ga je anderhalf uurtje verder naar de hoofdstad Sofia. Zij hebben uiteraard wel gelijk in het Rila hotel meteen een grote spa waar je relaxen kan & kan je ook prachtige wandelingen maken of genieten van nevenactiviteiten.

Zit je nog met vragen, aarzel niet om ons een berichtje te sturen. En geniet op en top van alle sneeuwpret!

Laat een reactie na

Let's get social

This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for maitejaspers is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.