Travel & Tips Destinations Blogs Bucketlist Get Social

De locatie van de mooiste Filipijnse beachhut die geen enkele blogger delen wilt

Bekijk bestemming Coron met pins!

maart 9, 2019 ~ @byMaite

De bekendste maar gelijk ook meest geheime beachhut van de Filipijnen, waar slechts een dozijn bloggers ooit zijn geweest, maar niemand delen wilt. Wij vonden hem na lang zoeken ook & delen de exacte locatie wél, because we think #sharingiscaring & deze hut moet je écht gezien hebben!

We kunnen ze geen ongelijk geven. Hoe mooi is deze plek wel niet! Alleen vonden wij het erg jammer dat van de 20berichten we uitgestuurd hadden niemand gereplyed heeft. Wij zochten nl. ook naar deze prachtige plek “ergens in de Filipijnen”. Alleen de grootste travelbloggers zette eerder voet aan wal. Dat wilden wij ook. Eens kijken of het echt op een paradijs leek

We startten onze zoektocht online & kwamen uit bij de plek Coron. Ideaal, daar gingen wij heen! Maar nergens vonden we een exacte locatie. Verder dan “ergens in Coron” & rond het eiland Sangat kwamen we niet.

We huurden een banca, een typisch visserbootje, & gingen op ontdekkingstocht. Welgeteld 2dagen & niets te vinden, ook niet rond Sangat wat we eerder doorkregen van een vriendelijke Hollander die echt dacht dat het daar gelegen was. Niet dus. We zagen prachtige hotspots zoals Twin Lagoon, de kustlijn van Coron, Pass Island, Bulog Uno & dos, … Maar de beachhut, die kwamen we nergens tegen. We gaven het bijna op want de dag nadien om 12u moesten we onze rondreis verder zetten.

Pics @TwinLagoon

Pic @PassIsland

 

Een beetje teleurgesteld (want we hoopten dit echt met jullie te kunnen delen), kregen we ‘s avonds plots een berichtje van Big Dreams Boatman, een touroperater die er blijkbaar ook al geweest was & had gezien dat we zo sukkelden met de plek te vinden. We wilden gelijk een banca met hem huren maar ze hadden jammer genoeg geen tijd meer. Ze waren wel zo vriendelijk om ons te helpen de exacte locatie te vinden! #wasthisforreal?

Waar is deze geheime beachhut gelegen?

Ik moest terug richting Twin Lagoon want eigenlijk waren we er wellicht al voorbij gevaard op dag1! Voor Twin Lagoon ligt een grote rotsblok & dat is de plek waar de beachhut zich bevindt (aan de rechterzijde) maar verborgen tussen de rotsen. De meeste tours volgen de kustlijn van Coron van noord naar zuid waardoor ze deze missen, net zoals wij deden. Hier even een print screen waar je de hut vinden kan. Als je goed kijkt zie je ze zelfs op de satelietbeelden.

Hoe er geraken?

In Coron Town zoek je een banca die met you richting Coron varen wilt, meerbepaald richting Twin Lagoon. Je toont hem deze satelietfoto (want de locals kennen de locatie van de hut blijkbaar ook niet echt) & je houdt op je gedownloade Google offline maps kaart (#traveltip) de route mee in het oog. Je zal de grote rotsblok duidelijk zien op je Google offline kaart.

Dit is de route dat de banca uit moet, vertrekkende van in Coron Town. De oversteek duurt ongeveer een 20minuutjes. Gemiddelde prijs = 2700PHP, ongeveer een 46€.  Voor deze prijs ben je een ganse dat op pad, dus beperk je niet enkel tot de beachhut. Ga ook zeker eens langs deze andere prachtige beachhut aan Malwawey Coral Garden bv.

Pics @MalaweyCoralGarden

 

Of het kleine strandje aan Smits Point & natuurlijk Twin Lagoon zelf. Allemaal stuk voor stuk prachtige paradijselijke plekken. (Van zodra ik terug in België ben (25/3/2019) maak ik er aparte pins van zodat je ze allemaal terugvinden kan terugvinden in ons TRAVEL gedeelte)

Laat je ons even weten of je deze pint op je bucketlist. Wij hopen alvast van wel 😉 En vergeet ons niet te taggen op je Instagram zodat we ook kunnen komen kijken wanneer jij hem gevonden hebt. Veel succes alvast!

 

Even THE MOMENT vastgelegd 🙂

Laat een reactie na

Let's get social

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.