Travel & Tips Destinations Blogs Bucketlist Get Social

De locatie van de secret cave in Kroatië

Bekijk bestemming Croatia met pins!

juli 21, 2020 ~ @byMaite

Tijdens de voorbereidingen van onze roadtrip doorheen Kroatië kwamen we een prachtige blauwe grot tegen die kennelijk altijd gepind werd op een andere plek dan dat ze daadwerkelijk ook ligt. Ze zag er zo prachtig uit dat we besloten de werkelijke locatie te zoeken én met jullie te delen because we think #sharingiscaring & deze blauwe grot moet je écht gezien hebben!

Toen we enkele bloggers contacteerden met de vraag de juiste locatie even te delen bleef elk antwoord uit. We merkten dat ze de locatie  van de grot meestal zette bij de “blue caves” in Biševo maar dit leek niet te kloppen. Ook algemene locaties als “Kroatie” of “Split” waren we niet veel mee. We besloten op zoek te gaan naar deze prachtige plek “ergens in Kroatië”. Eens kijken of het écht zo blauw was.

Via enkele locals kwamen we te weten dat deze in Istrië zou liggen, vlakbij Pula. Aangezien op de foto’s soms mensen met kajaks te zien waren gingen we op zoek naar kajak bedrijven & stootte we zo op Pula Kayak in Stoja. Zij hadden diezelfde foto op hun flyer staan! We namen met hun contact op en BINGO, they confirmed!

We parkeerde onze auto de avond voorheen aan het strand waar zij gelegen waren. De kajaks lagen al klaar. We huurden ‘s ochtends meteen een kajak voor 2u (+ 20€). Het kajakken naar de plek zou maar 25min in beslag nemen want hij ligt net om de hoek.

Waar is deze secret cave gelegen?

Parkeer je wagen aan het strand van Stoja.  Pula Kayak ligt op het strand in een kleine beachhut. Kajak om het wakeboardpark heen & sla rechts de hoek om. Paddle een 200m verder & daar kan je de ingang van de grot niet missen. Vaak zijn jongeren er ook aan het cliffdiven. Hier kan je met je kajak de grot ingaan. Hij gaat ongeveer een 40m diep. Vergeet geen hoofdlamp want het is er pik donker. Je kan tot helemaal aan het einde gaan waar je in een koepel terecht komt.

De foto’s met het blauwe water is aan de ingang genomen van de grot. Wij waren er rond 10u ‘s ochtends. Het harde witte licht kwam binnen op de rotswand waardoor het moeilijk was om met de GoPro een foto te nemen. Wij raden aan om in de late namiddag eens een kijkje te gaan nemen. Vermoedelijk is het licht dan zachter.

Gebruik je gedownloade Google offline maps kaart (#traveltip) om de route te volgen. De cave noemt op Google maps “Jama Galebianna”

Laat je ons even weten of je deze pint op je bucketlist. Wij hopen alvast van wel 😉 En vergeet ons niet te taggen op je Instagram zodat we ook kunnen komen kijken wanneer jij hem gevonden hebt. Veel succes alvast!

Laat een reactie na

Let's get social

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.