Travel & Tips Destinations Blogs Bucketlist Get Social

Bouw goedkoop je eigen Pinterest camper

Bekijk bestemming France met pins!

juli 20, 2019 ~ @byMaite

Met de camper op vakantie? Je hoeft niet meteen op zoek te gaan naar een echte van. Doe net zoals ons & bouw je eigen bestelbusje goedkoop om tot een Pinterest camper mét alle nodige voorzieningen.

Wij bouwden de onze om voor nog geen 30€ & deden er een prachtige roadtrip mee doorheen Frankrijk. Wil je graag onze mini camper van tour op ons Youtube kanaal bekijken? Onderaan deze blog vind je de link naar onze YouTube video.

The car 

Wij hebben een Citroën Berlingo (bouwjaar 2015) die we op een vrij weekend holder de bolder ombouwde tot onze mini camper waarmee wij 3weken lang de Franse kustlijn zouden ontdekken. Een roadtrip om nooit te vergeten.

De basis van onze van (=24,57€)

De basis van onze mini van werd een valse bodem die op 7 palen rust van elk 7x7cm breed. Deze bodem maakten we op een hoogte van 47cm. Zo kwam onze matras (een Ikea matras van ons eigen bed) net op de hoogte van de 12V stekker waar we de koelbox in zouden steken. Wij hebben zelf wel een vrij kleine Ikea bed waardoor de matras er net in pastte (140cm breedte).

  • Houten plank & palen (Gamma) al op maat gesneden = 23€
  • Spuitbus witte verf (Gamma) = 11,57€

Aan de basis van onze structuur voorzagen we met een overschot van de houten plaat een inklaptafeltje dat we met deurscharnieren bevestigde. Dit tafeltje konden we dan gebruiken als eettafel, keukenaanrecht & bureau. Om zeker te zijn wat het sterk genoeg was om enig gewicht te dragen bevestigde we er touwen aan die we met veiligheidsklemmen konden haken aan de openingen van de bestelbus. Maite decoreerde deze touwen met bloemen voor een hippie Pinterest vibe.

De bloemen, vijzen & het touw hadden we allemaal nog liggen in de kelder.

Aanvankelijk hadden we ook een extra legger voorzien voor kledij op te leggen. Maar tijdens onze testnacht kwam deze los 🙈 Aangezien we onder onze structuur nog meer dan plek genoeg hadden besloten we geen nieuwe touwen te bevestigen & het zonder de plank te doen.

Nadien voorzagen we ook keuken & badkamer voorzieningen. Hiervoor moesten we nog enkele dingen aankopen zoals o.a. koelbox maar misschien heb je zelf al heel wat van die benodigdheden. Dus optioneel zet ik ook hier even de prijzen bij.

De keuken (=80,89€)

Onder onze structuur voorzagen we achteraan alle plek voor te koken & wassen. Een jerry can met kraantje van 20L dat we nog in de garage hadden staan komt ideaal van pas om water te nemen voor het koken. Moest je zo eentje niet hebben staan, je vindt ze op bol.com (10,95€) De koelbox op 12V die we op de webshop van Coolblue (80,89€) vonden kreeg ook een plekje achteraan samen met een grijze bak die we nog hadden staan & die we vol laadde met droge voeding zoals brood, koekjes, granola,…

De badkamer (=4€)

Een douchebag van 20L die we online op de kop konden tikken (4€ op een tweedehandssite) deed dienst als onze grote douche. Hem gewoon aan een touwtje omhoog hangen & even in de zon leggen zodat het water warm wordt, is voldoende (frisser douchen kan natuurlijk ook).

Het enige wat we niet voorzien hebben is een toilet. Er bestaan meeneembare chemische toiletten maar aangezien er in Frankrijk genoeg openbare toiletten zijn kozen we ervoor om dit niet te voorzien.

De extraatjes (+-50€)

Aan de kopsteunen hingen we een zelfgemaakte zak die de ganse lengte benut met extra compartimenten (hoofdzakelijk voor onze vuile was). Deze zak werd gemaakt van een oud stuk laken dat we bij de mama thuis nog vonden.

Maar ook de zijpanelen van de bestelbus werden optimaal benut. Met zuignapjes uit de AVA (3,99€) bevestigde Maite toiletzakjes met douchegerief, juwelen & make-up in.

Aan de achterdeuren voorzag de houders met dubbelzijdige tape voor de keukenhanddoek, washanddoek, spons, de zeep,… En op Obelink kochten we een houder voor de tandenborstels, eentje voor de keukenrol & een een hanger voor in een tent met kleine compartimenten voor klein gerief in op te bergen.

Langs de schuifdeur staken we dan een tafeltje & 2 stoelen samen met 2 boxen voor poetsgerief & keukenmateriaal. En nog een box voor onze kledij natuurlijk.

Al bij al was onze camper dus klaar, inclusief decoratie, voor nog geen 300€ maar de echte basis die je eigenlijk alleen maar nodig hebt (de rest heb je misschien thuis al van wat staan) kostte ons nog geen 30€. Het hoeft dus echt allemaal niet duur te zijn & misschien heb je nog een koelbox staan waardoor je al heel wat van de kost uitbespaart.

Een volledige camper tour mét alle details doen we voor jullie in een aparte vlog op ons Youtube kanaal. Als deze online staat zullen we hem hier linken, dus vergeet niet te abonneren. #datvindenwijheellief

Hopelijk haal je er wat ideeën uit & kunnen we jou inspireren om ook elke maand te reizen, net zoals wij doen/ Laat ons weten als je ook aan de slag gaat he!

X Dieter & Maite

Quick tips

  • Laat je hout in de Gamma al op maat snijden. Spaart je heel wat tijd uit!
  • Maak het je niet te moeilijk. Spullen opbergen in plastiek boxen kan perfect
  • Voorzie zeker een plek voor je vuile kledij

Laat een reactie na

Let's get social

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.