Travel & Tips Destinations Blogs Bucketlist Get Social

Hairextensions, hairextensions, hairextensions, … & al hun verschillen !

augustus 23, 2017 ~ @byMaite

Clip extensions, weavings, keratine extensions, micro rings, tubing extensions,… Innaaien, weaven, inbranden, inplakken, ultrasonen, koude toestellen, hitte toestellen… HELP! In deze blog vertel ik jullie alles over de verschillende hairextensions & al hun voor- & ook nadelen.

Allereerst, ik begrijp dat je soms de weg door de bomen niet meer ziet. Al die verschillende soorten merken, toestellen, bevestigingsmethodes, … Geeft het schade, geeft het geen schade ? Weten ze het zelf nog wel ? Want wat je op het internet allemaal leest… In mijn blog vertel ik jullie ALLES, maar dan ook werkelijke ALLES over de verschillende soorten extensions die je hebt & mijn persoonlijke ervaring ermee. Mijn meeste favoriete plaatsingsmethodes heb ik bovenaan voor jullie opgesomt & hopelijk heb je na het lezen van mijn (lange) blog, je weg terug gevonden tussen de bomen 🙂

  • Keratine extensions

extensions-keratine-natuurlijk-steil-haar-licht-blond-56cmKeratine extensions zijn losse plukjes haar die ze met behulp van een toestel in je haren plaatsen. Omdat het losse bundeltjes haar zijn kan er rekening worden gehouden met je weerborstels. Op weerborstels mag je namelijk nooit extensions plaatsen. Dit kan de haren van je weerborstel uittrekken of laten breken. Een professioneel extensionstyliste is hiervan op de hoogte. Je kan deze extensions met verschillende toestellen in je haar laten bevestigen. Klassiek is het warmtetoestel. Dit toestel laat de keratine smelten waardoor de extensionstyliste ze in je haren kan bevestigen. Deze methode noemen ze in de volksmond ook wel eens inbranden. Zeker niet mijn favoriet omdat dit schade kan geven aan je eigen haar. Je hebt ook koude toestellen die werken op basis van frequenties, ultrasonen of trillingen. Sommige van deze toestellen geven toch nog een beetje warmte af, anderen zijn volledig koud. Laat je extensions bij voorkeur altijd plaatsen met een volledig koud toestel op basis van trillingen , deze geven ook voor mensen met écht gevoelig haar geen enkele schade aan je eigen haar. Wij werken in al onze salons enkel met deze toestellen

SCHADELIJK OF NIET : Neen, indien ze professioneel worden gezet ! Je mag geen spanning hebben op de haren en ze mogen zeker niet te dicht tegen de eigen hoofdhuid staan. Het is mijn favoriete plaatsingsmethode omdat je hier het meeste mee kan doen. Je kan je haren verlengen, verdikken, een kleureffect toevoegen, een Hollywood effect laten zetten, een volume behandeling mee doen, … Er is eigenlijk niet 1 ding dat je hier niet mee kan.

 

1185209_669230139773666_2119421077_nVOORDELEN : Je kan rekening houden met weerborstels waar geen extensions op mogen geplaatst worden. Ze zakken niet uit & groeien mooi mee uit met je eigen haar. Je moet ze natuurlijk wel na 4maanden laten verwijderen & 1x per maand laten controleren. Een professioneel extensionstyliste doet dit gratis voor je. Je kan ook inspelen op speciale baleagetechnieken of mensen met een moeilijke kleur. Je kan er werkelijk alles mee doen. Ze vastdoen zonder te zien zitten, ook bij blondines (als ze goed zijn geplaatst uiteraard) ze opsteken, …

NADELEN : Indien ze niet professioneel zijn gezet kunnen ze je haren schaden.

 

  • Clip extensions

clip-in-hair-extensions-2Clip extensions zijn lange banden met clipjes aan. Soms moet je de banden nog op maat knippen, soms zijn ze al op maat voor je geknipt. Aan elke band hangen 1 – 10 clipjes waarmee je je banden met haar aan in je eigen kapsel kan verwerken. Het beste is om dan je eigen haren lichtjes te touperen op de plek waar je je clips wilt steken voordat je ze vastspeld. Clip extensions kan je zelf in je haren steken & zijn ideaal voor een avondje uit. Ook deze extensions hebben we in het salon.

SCHADELIJK OF NIET : Clip extensions kunnen geen kwaad voor je eigen haar zolang je ze maar sporadisch gebruikt ! De clipsen bevatten een ijzer dat ijzeroxidanten afgeeft aan je eigen haar. Indien je je haren zwaar behandelt met chemische producten zoals kleuring, ontkleuring, permanenten, … gaan deze ijzeroxidanten een microscopische “ontploffing” veroorzaken op je hoofdhuid. Niet verschieten, er ontploft geen bom 🙂 Het is lauter mircroscopisch maar deze chemische reactie kan wel je haar laten afbreken op de plekken waar je steeds je clipsen steekt. Soms hoor je ook wel eens dat mensen kale plekken hebben op de gedeeltes waar hun clipsen altijd staken & dat kan door een teveelvoudig gebruik van de clipsen op dezelfde plek. Gouden tip : Ga nooit met je clipsen slapen & was steeds je haren met een reinigende shampoo na het dragen van je clip extensions. Zo was je de ijzeroxidanten uit je haren en kunnen ze niet tot een mini explosie komen 😉 Wil je toch elke dag een vollere en/of langere bos haar, dan zijn keratine extensions een veel betere oplossing voor je.

 

Clip-in-Hair-Extensions

VOORDELEN : Je kan zelf beslissen wanneer je ze inzet & wanneer niet. En je kan het zelf doen ! Leuk om ook te verwerken in een opsteekkapsel voor bv. een bruid die enkel op haar trouwdag van langer & voller haar wil genieten.

NADELEN : Je moet ’s ochtends een 10minuutjes vroeger opstaan 🙂 & ze kunnen je haren schaden als je ze teveel draagt. Dus zeker niet mee gaan slapen ladies !

 

  • Tape extensions

tape-extensionsTape extensions zijn kleine banden haar die in het haar worden geplakt. Ze zakken uit & durven ook wel eens uitschuiven. Ik vind ze niet ideaal voor een verlenging, je kan ze wel gebruiken voor plaatselijk de haren gaan te verdikken of een leuk kleuraccent (zoals een roze lok) aan te brengen in je haar. Ik vind ze wel ideaal voor bv. dit kleuraccent 1maand in je haar te houden & ze nadien te verwijderen. Indien je graag zo een funky kleur hebt gebruik je beter tape extensions dan keratine extensions omdat je tape extensions elke maand weer moet laten verwijderen of weer omhoog laten plaatsen (indien je dit wenst) . Met keratine extensions zit je al sneller een 4maand met je funky kleur. Voor het geval je ze beu geraakt …. 🙂

SCHADELIJK OF NIET : Neen , niet schadelijk , ze moeten wel voorzichtig worden verwijdert

VOORDELEN : Leuk voor een tijdelijk kleureffect zonder je eigen haren te hoeven kleuren

NADELEN : Ze zijn niet geschikt voor een volledige verlenging van de haren.

 

 

 

  • Micro rings extensions

cat-coldfusion-350x219Dit zijn losse bundeltjes haar die met behulp van een micro ring (een klein ringetje) & een tangetje worden bevestigd in je eigen haar. Omdat het losse bundeltjes haar zijn kan er rekening worden gehouden met je weerborstels. Op weerborstels mag je namelijk nooit extensions laten zetten. Het nadeel vind ik dat de ringetjes vrij dik zijn waardoor je ze enorm voelt zitten. Blij een blondine met fijner haar zie je ze dan ook heel vaak ook nog zitten, zeker als ze haar haren vastdoet. Nou, laat je niets wijsmaken op basis van foto’s dat kappers trekken. Wij kappers kunnen haren zo mooi brushen & leggen dat zelfs de lelijkste extensions top lijken. Op een foto ga je nooit een extensions zien zitten maar denk ook even na dat je ze zelf ook zo mooi moet kunnen leggen. Bovendien vind ik het ook een nadeel dat ze uitzakken. Je moet ze om de zoveel tijd laten omhoog zetten wat het kostenplaatje vaak de lucht in laat gaan. Deze extensions zijn welliswaar wel herbruikbaar maar laat je ook hier niet in bedotten want na een tijdje zijn ze ook gewoon “op”. Het voordeel is wel dat indien je veel kleuren in je haar hebt dit mooi kan nagebootst worden met de micro rings.

9691332_orig

SCHADELIJK OF NIET : Indien ze professioneel zijn geplaatst zonder enige spanning (spanning op je haren geeft je hoofdpijn & een licht trekkering gevoeg waarbij je haren kunnen uitvallen) zijn ze niet schadelijk voor je haren ! Let er wel op dat de ringetjes altijd een siliconenlaag binnenin hebben zodat het metaal waaruit het ringetje gemaakt is niet in contact komt met je eigen haar. Want een metaal bevat weer ijzeroxidanten & ondertussen weet je al wat die met je haar kunnen doen 🙂

VOORDELEN : Je kan er hele mooie resultaten mee verkrijgen omdat ze met verschillende kleuren kunnen spelen

NADELEN : Ze zakken uit, je moet ze heel regelmatig weer omhoog laten plaatsen & zijn niet voor altijd herbruikbaar zoals velen beweren.

 

  • Weaving extensions (met micro rings)

Human-Hair-Weft-hair-Weaving-hair-Pieces-remy-Hair-Weft-bulkDiezelfde banden als clip ins maar dan zonder de clips aan kan je ook met micro rings (de ringetjes van de plaatsingsmethode hierboven) laten bevestigen. Om de x-aantal cm wordt je eigen haar & het haar van de banden samengenomen door het ringetje & toegenepen waardoor de band blijft zitten.

SCHADELIJK OF NIET : Neen. Deze methode kan praktisch nooit schade geven aan je eigen haar. Ze moeten wel weer professioneel zijn geplaatst he.

Microrings-01

VOORDELEN : Banden extensions vallen nooit in slierten, iets wat losse extensions wel kunnen doen indien er te weinig worden geplaatst. Ze zijn herbruikbaar maar ook weer niet voor altijd he… Ooit zijn ze ook gewoon “op”.

NADELEN : Je voelt de banden enorm zitten en je haren in een strakke staart doen kan niet want dan zie je de banden zitten, zeker bij een blondine. Ze zakken ook uit. Elke maand tot 6weken (afhankelijk van hoe snel je haar groeit) moet je ze in principe weer laten omhoog zetten wat het kostenplaatje weer laat omhoog gaan

 

  • Weaving extensions (ingenaaid)

Human-Hair-Weft-hair-Weaving-hair-Pieces-remy-Hair-Weft-bulkWeaving extensions zijn banden die ze in je haren innaaien. Afrikaanse vrouwen dragen ze vooral. Ze maken van je eigen haar een vlechtje tegen je hoofdhuid & daarop worden de banden (dezelfde banden als bij clip extensions maar dan zonder de clipjes aan) ingenaaid.

SCHADELIJK OF NIET : Indien je sterke haren hebben (bij voorkeur Afro haren,brunettes of zeer dikkere & sterke haren) kan het in principe geen kwaad. Bij blondines vind ik het altijd wat gevaarlijker. Het vlechtje dat ze maken tegen je hoofdhuid wordt uiteraard ook gewassen tussendoor. Hier sijpelt water in. Je kan dit vlechtje nooit tegoei drogen bij een brushing waardoor het als het ware kan verstikken. Iets wat ik zelf ooit heb meegemaakt toen ik vroeger weaving extensions uitprobeerde. Bovendien zat er na enige tijd een naar geurtje aan ….. Ik waste toen men haar ook bijna dagelijks & kreeg mijn shampoo & het water niet goed uit het vlechtje gewassen. Hierdoor rook mijn haar verstikt & dat was het ook nadien.. Na 1 maand wou ik ze weer omhoog laten zetten (want ja je moet deze regelmatig weer laten optrekken) maar mijn vlechtje brak volledig af. Ik heb ze sindsdien nooit meer gehad

 

hair-extensions1

VOORDELEN : Banden extensions vallen nooit in slierten, iets wat losse extensions wel kunnen doen indien er te weinig worden geplaatst. Ze zijn herbruikbaar maar ook weer niet voor altijd he… Ooit zijn ze ook gewoon “op”.

NADELEN : Je voelt de banden enorm zitten en je haren in een strakke staart doen kan niet want dan zie je de banden zitten. Bovendien als je zelf fijner haar hebt, of gevoelig & zwaar behandelt haar kan het schade geven aan je eigen haren.


Zoals je wel kan lezen heeft elke plaatsingsmethode zo zijn voor- & nadelen. De belangrijkste regel is dat indien je haren ervoor geschikt zijn & ze uiterst professioneel worden geplaatst praktisch geen enkel plaatsingsmethode schade geeft aan je haren. Waarom er dan zoveel negatief te lezen valt over extensions op het internet? Omdat er jammer genoeg heel wat mensen zich professioneel extensionstyliste wanen zonder nog maar enige deftige langdurige opleiding tot extensionstyliste te hebben gehad. Bovendien lees ik ook vaak dat heel wat extensionstylistes geen kapper zijn of “ooit” zijn afgestudeerd als kapper maar het vak nu niet meer uitoefenen ? Of ze hebben het “vak” geleerd via YouTube. Je bent met haar bezig. Een degelijke kennis & continue bijscholing in techniek is een must !

In ons salon zijn onze extensionstylistes steeds professionele kappers met ervaring die persoonlijk full time door mijzelf altijd worden opgeleerd & daarbuiten ook nog bij elk merk waar wij mee werken extra bijscholing moeten volgen na heel wat maanden op modellen te werken. Pas wanneer ik ze 200% vertrouw op mijn eigen haar gaan ze pas aan de slag als extensionstyliste. Ervaring + ervaring + ervaring + ervaring = nooit genoeg ervaring vind ik.

Er zijn hierbuiten nog zo veel andere soorten extensions zoals o.a. tubing extensions, elastics , … maar deze komen in België niet snel voor. Keuze genoeg alvast 🙂 Hopelijk zie je de weg tussen de bomen weer

Heb je nog vragen? Je mag me altijd persoonlijk mailen & dan beantwoord ik deze graag voor je.

Lot’s of extension-love , Maite

 

Laat een reactie na

Let's get social